ANBI

Stichting SAM is per 1 januari 2008 door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) RSIN Stichting SAM 8076.42.137. Dit betekent dat de stichting geen successierecht of schenkingsrecht behoeft te betalen over erfenissen en schenkingen die de stichting ontvangt in het kader van het algemeen belang. De donateur kan de giften – binnen de daarvoor geldende regels – aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Doelstelling
Stichting SAM is een non-profit organisatie die zich bezig houdt met het verzorgen van dier-ondersteunde activiteiten (animal assisted interventions). Dit doet zij door middel van een drie-tal door haar ontwikkelde programma’s:
Met Dieren Leuker Leven
Paard en Go
Dolphin Dome (virtueel dolfijntherapieprogramma)

De doelgroepen zijn kinderen met het syndroom van down,kinderen met een stoornis in het autisme spectrum en special needs.
Het doel van de programma’s is de verbetering van de kwaliteit van leven en het aanleren van levensvaardigheden.
In het bijzonder de communicatieve vaardigheden ontwikkelen, concentratie vergroten, zelfredzaamheid vergroten en sociale interactie bevorderen.

Vriend van SAM
Stichting SAM is trots te worden ondersteund door trouwe groep vrienden en sponsors. Deze ondersteuning vindt plaats via de speciaal hiervoor opgerichte Stichting ‘Vriend van SAM ‘. RSIN stichting Vriend van SAM 8221.16.741

Jaarstukken Stichting SAM
JRK2013 Publicatie.xls