Een unieke Belevenis in de wereld van de dier-ondersteunde therapie.

Stichting Sam
Doneren

Virtuele Dolfijn Therapie

Het eerste virtual reality centre met dolfijn ondersteunende interactie. Een samenwerking tussen Friendship Sports Centre, Dolphin Swim Club, Only Friends & Stichting SAM.

Al geruime tijd bestaat er een grote interesse in de therapeutische effecten van dolfijn therapie sessies. Dolfijnen zijn zeer intelligent, erg gevoelig en leven in complexe samenlevingen. Stichting SAM heeft ruim 20 jaar ervaring met het verzorgen van deze sessies. Virtual Reality is een nieuwe stap. De kinderen kunnen daarbij met een recent ontwikkelde waterdichte VR-bril een intense ervaring beleven met dolfijnen in het water.

Het Virtual Reality centre gebruikt kunst, wetenschap en de nieuwste technologie om interactieve dolfijnervaringen te creëren en zodoende vreugde in mensenlevens te brengen,in eerste instantie voor kinderen met Down syndroom en kinderen met een autisme spectrum stoornis en in een later stadium ook voor ouderen.
De sessies voor 5 kinderen worden verzorgd door 1 therapeut en 1 assistent , ondersteund door 5 begeleiders.

Begeleiders zijn bij voorkeur ouders of broers en zusjes (minimaal 16 jaar oud) en/of sociaal psychologisch werkers en studenten psychologie/orthopedagogiek. Gedurende de sessies wordt ook met diverse opdrachten en het uitvoeren van taken gewerkt om zo doende de toegenomen ontspanning en concentratie te benutten om te leren.

De meest opvallende resultaten bij de kinderen zijn:

  • Een duidelijk zichtbare ontspanning
  • Toegenomen concentratie
  • Afname van probleem gedrag
  • Ontvankelijkheid voor spelen.
  • Alle kinderen waren heel enthousiast evenals de begeleiders en wilden geen sessie overslaan!

Meer weten over onze werkwijze?

ANBI, Stichting SAM is een non-profit organisatie