Jan van Alfen uit Veenendaal gaat graag een sportieve uitdaging aan. 26 Juli a.s. zal hij vanuit Nederland naar Santiago de Compostella fietsen. Dit doet hij gesponsord om zo o.a. geld op te halen voor Stichting SAM. Wij zijn hier Jan zeer dankbaar voor!! Stichting SAM gaat Jan tijdens deze tocht volgen en zal het verloop van zijn reis plaatsen op de site van Stichting SAM. De verbondenheid van Jan met Stichting SAM is ontstaan vanuit door zijn dochter Renata van Mourik – van Alfen woonachtig in Neunen. Zij heeft samen met haar man al 2 x geld ingezameld voor Stichting SAM, tijdens het kraamfeest van hun zoon en tijdens hun 12,5 jaar huwelijk. Jullie begrijpen, wij dragen de familie van Alfen een warm hart toe!

Het tweede doel wat Jan zal sponsoren is Stichting Jaimy (www.stichtingjaimy.nl). Met dit doel is Stichting SAM reeds al verbonden, beiden doelen worden namelijk ook gesponsord tijdens de Dreamrun (www.dreamrun.nl) a.s. 2, 3 en 4 juni door het team van de Diergaardeblijlopersret (www.diergaardeblijlopersret.nl) Een pracht verbinding met een gezamenlijk streven, het verbeteren van de levensvreugde van kinderen met een beperking en of ziekte.

Wij zullen Jan volgen in zijn tocht naar het zuiden en steunen hem in gedachten. Na afloop van zijn reis, zal Jan de check met het gesponsorde bedrag voor Stichting SAM overhandigen aan Stichting SAM in het Dolfinarium. Uiteraard laten wij iedereen weten wat Jan uiteindelijk voor onze Stichting heeft opgehaald. Het gehele SAM en Jaimy team wensen Jan veel succes met zijn fietstocht. Voor meer informatie zie onderstaand artikel van Jan van Alfen.

Fietsen voor goede doelen naar Santiago de Compostella
Mijn naam is Jan van Alfen. Twee jaar geleden ben ik naar Rome gefietst (2460 km) in 23 dagen en wil in 2011 inmijn 65ste levensjaar nog een keer ver weg fietsen met als doel Santiago de Compostella (2800 km).

In 2009 waren er mensen die het een goed idee vonden om voor een goed doel te fietsen maar was de tijd te kort om dit te regelen, nu 2 jaar later is die tijd er wel en wil ik voor de Stichting Sam ( www.stichtingsam.nl ) en de stichting jaimy ( www.stichtingjaimy.nl )  fietsen, omdat ik van dichtbij meemaak dat  veel mensen  hiermee geholpen kunnen worden.

Fietsen is mij niet vreemd en ik ben al enkele maanden in training en intussen heb ik al ruim5000 kmin de benen, zowel op de mountainbike als op de race fiets..In de maand juni ga ik mij weer testen in Italië en dan vertrek ik 26 Juli naar Santiago de Compostella, met ongeveer30 kg(tentje en alle toebehoren) aan de fiets.

Daarom doe ik het verzoek aan een ieder wie mij zou willen sponsoren voor deze twee goede doelen, dit kan een vrije gift zijn of 2 euro cent per gereden km. Dit kan overgemaakt worden op rekening ABN-AMRO  429589158 met als item fietsen naar Santiago de Compostella. Sporten is goed voor een ieder, zowel op sociaal vlak als voor een ieders gezondheid en daarom deze link van sport, richting de sociale kant van het leven. Er zijn dagelijks vele mensen die gedwongen afzien door ziekte en ik heb de zegen als gezond mens om af te zien op een ontspannen manier, waar ik dankbaar voor mag zijn. Ik hoop op een spontane en vooral een sportieve reactie op mijn oproep voor deze mooie goede doelen! Als u vragen heeft kunt u mij mailen, j.van.alfen@svpanter.nl