Op zaterdag 28 mei vond de ontmoetingsdag van KansPlus in het Dolfinarium plaats. Stichting SAM verzorgde een presentatie over het SAM dolfijninteractie programma voorde aanwezigen van KansPlus.KansPlus, Belangennetwerk verstandelijk gehandicapten is dé vereniging voor mensen met een verstandelijke handicap, hun ouders, broers, zussen en andere naasten. KansPlus staat mensen met raad en daad bij. KansPlus behartigt op lokaal, regionaal en landelijk niveau de collectieve en individuele belangen van mensen met een verstandelijke handicap. En KansPlus biedt mensen de gelegenheid elkaar te ontmoeten tijdens de vele activiteiten in het hele land.
In het land zijn ledengroepen actief. KansPlus heeft ongeveer negentig regionale ledengroepen (voorheen afdelingen) en er  zijn zo’n zestig familieverenigingen rond instellingen aangesloten bij KansPlus. Ook kent KansPlus een aantal ledengroepen rond een bepaald thema.

Tijdens de ontmoetingsdagen organiseren Regionale ledengroepen en ledengroepen rond instellingen allerlei activiteiten voor ouders, broers en zussen (en andere betrokkenen) van mensen met een verstandelijke handicap. Ontspannend, informatief en om elkaar te ontmoeten. Ook voor mensen met een verstandelijke handicap staat er van alles op het programma.

De ontmoetingsdag van KansPlus in het Dolfinarium was een zeer geslaagde dag voor KansPlus en hun bezoekers. Stichting SAM gaf alle genodigden van KansPlus middels een presentatie in woord en beeld informatie over het SAM dolfijninteractie programma. Een succesvolle dag in vele opzichten.