Het programma ‘Met dieren leuker leven’ heeft plaats in het Onky Donky Huis naast kinderboerderij De Grebbehoeve van Ouwehands Dierenpark Rhenen. Het contact tussen kind en dier staat centraal. Het programma is ontwikkeld voor kinderen met Down syndroom en kinderen met autisme (ASS) tussen de 8 en 14 jaar. Deze kinderen hebben veelal problemen met het deelnemen aan activiteiten die de maatschappij van hen vraagt. Het op deze wijze werken met kinderen op een kinderboerderij, is een nieuwe aanpak. De dieren op de boerderij zijn getrainde dieren en kunnen bij allerlei activiteiten veilig worden ingezet. Veel kinderen vinden de omgang met dieren leuk. Onder begeleiding van een therapeut/pedagoog en een ervaren dierverzorger van Ouwehands Dierenpark Rhenen leren ze diverse activiteiten uitvoeren met de dieren.

Waarom meedoen?
Met dieren leuker leven is een interactief, veel- zijdig programma. Kinderen leren ervaringsgericht van de activiteiten met de dieren onder begeleiding van ervaren zorgprofessionals. Omdat dit unieke programma in het kader van onderzoek
grotendeels gesponsord wordt, is het mogelijk om uw kind deel te laten nemen tegen een eigen bijdrage (nader te bepalen).

Praktische informatie
Tijdens 8 sessies zal het kind onder begeleiding van een therapeut/pedagoog leuke oefeningen en spelletjes doen samen met de dieren op de kinderboerderij. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van communicatieve en sociale vaardigheden, ontspanning en het verbeteren van de concentratie.

Meetinstrumenten onderzoek
Alle sessies worden met video en foto’s vastgelegd, om deze later te kunnen analyseren. Aan de ouders van de deelnemende kinderen wordt gevraagd vóór en ná de serie sessies 2 vragenlijsten in te vullen (tijdsinvestering 20 minuten). Verder willen we graag dat de ouders telkens na de sessie een paar vragen beantwoorden.

Duur
Het programma vindt plaats op 8 donderdagochtenden. In een periode van 10-12 weken. Voorafgaand aan de start van het programma vindt er een kennismakingsgesprek en intake plaats.

download het volledige programma en informatie hier