Anne ons lachebekje maar toch zo anders

Anne is verstandelijk gehandicapt, maar heeft geen diagnose. Zodoende is pas op latere leeftijd van Anne het besef bij ons gekomen dat Anne toch echt gehandicapt is. Anne praat heel moeilijk en is slecht te concentreren. Ook is ze erg gevoelig voor prikkels op allerlei manieren.  Haren, nagels, maar ook wind , onweer komt bij haar erg hard binnen. Toen Anne de leeftijd van 10 jaar had kwam bij ons het verlangen om toch eens de dolfijnen in te gaan schakelen voor Anne haar handicap. En wat een vreugde toen Anne in oktober 2011 aan de beurt was. Eerst zijn we voor een intake geweest en gelijk kwam er een andere Anne in beeld. We keken de dolfijnenshow in de koepeltent en Anne werd zo blij.. Mijn dolfijnen riep ze en ging in vol overmaat staan in een zaal waar iedereen zat.. geweldig.

Bij Anne hebben wij als doelen gesteld haar spraak en de prikkelverwerking. Wat was dit toch een genot om Anne bezig te zien met Therese en Susanne elke sessie. Na elke sessie kwam Anne weer een stapje verder. Elke week ging Anne ook vol verwachting weer naar het dolfinarium toe, en elke keer kon je weer wat meer van haar verwachten. Ook die keer dat haar broertjes meegingen was een groot feest. Ook met hun erbij een stukje therapie. En natuurlijk was het groot feest toen ook Bart en Nick op de foto gingen en vis gaven aan een dolfijn . Wij hebben dit heel fijn ervaren omdat de broertjes toch een beetje ondersneeuwden die weken. Zo stonden ook hun in de belangstelling. Zo ook die keer dat wij Peter en Mariëlle  in kontact kwamen met een dolfijn was heel bijzonder. Wat Anne betreft ze praat kleine zinnen en je kan veel meer van haar verlangen. Ook slaapt ze veel beter en is niet elke keer wakker. Ook wij zijn weer wijzer en hebben hele goede tips gekregen. Over 6 weken gaan we nog terug voor de na sessie en wij zijn heel benieuwd hoe Anne zich ontwikkeld de komende tijd. Maar wat een ervaring voor Anne en ons hele gezin.

Wij zijn Stichting Sam en alle vrijwilligers ook zo dankbaar dat dit is mogelijk gemaakt. Ontroerend gewoon zoveel tijd en inspanning erin gestoken wordt.

Bedankt namens Anne , Peter, Mariëlle, Bart en Nick.