Vrijwilligster Stichting Vriend van SAM, Alette verteld:

Via de contacten van mijn man, heeft sponsor in natura Intratuin Woerden ons vele proefmonsters van de nieuwe kerstversiering 2011 e.d. toegeschoven. Wij (het “kerstmarktteam” bestaande uit Hilly, Monique , Nancy, Petra en ik) hebben op 2 kerstmarkten een kraam bemand, vol met deze     gezellige kerstartikelen.
Na het stickeren (prijzen “op kleur”) moest alles getransporteerd worden van Wijhe naar Reigersbos (Amsterdam-ZO). Gelukkig hebben we een grote bus mogen gebruiken van Autopalace Zwolle (www.autopalacegroep.nl) om alles naar de eerste marktplaats te kunnen verhuizen.

Op vrijdag 9 december hebben we daar al behoorlijk wat (gelukkig ook veel grote) artikelen verkocht, ondanks het feit dat het “een gewone werkdag” (10-17uur) was voor
onze klandizie. Daarna konden we de artikelen vervoeren in onze personenauto’s om ze weer uit te pakken op de 2e kerstmarkt

Die vond plaats op zondag 11 december in de binnenstad van Haarlem, waar de drukte enorm was. Deze kerstmarkt bleek groots te zijn opgezet en vond plaats in de gehele oude binnenstad van Haarlem. Desondanks bleek ons aanbod toch een vrij uniek assortiment te zijn (met unieke prijzen)
Men was op beide markten zeer enthousiast over de inhoud van onze kraam en wanneer we mededeelden dat de totale opbrengst t.b.v. stichting SAM (bij de meesten overigens onbekend en positief ontvangen) was, nam men al gauw wat extra’s mee, mede dankzij die zeer gunstige prijzen.

Via de contacten van Hilly (woonachtig en werkzaam in Haarlem) kregen we een erg leuke feedback van de kerstmarktbezoekers.
Zowel in Reigersbos als ook in Haarlem bleken we één van de zeer weinigen te zijn, die met èchte kerstartikelen stonden. Dat werd zeer gewaardeerd, wat ook bleek uit het feit dat we aan het einde van de 2e markt “los” waren.

De totale opbrengst is 1385 euro (de onkosten zoals kraamhuur zijn daar al vanaf, dus dit bedrag is geheel voor SAM).

Ook het “kerstmarktteam” heeft het als een leuke “klus” ervaren, waarbij we elkaar ook eens van een andere kant leerden kennen. Zo blijkt Petra een ware “marktvrouw” in zich te hebben. Ze heeft velen tot een aankoop aangezet! Een mooie ervaring met een mooi resultaat!

Alette Hemminga-Galman, vrijwilligster Stichting Vriend van SAM