Op 29 juni jl. heeft de 3e SAM 10-tjes Dag plaatsgevonden. Dit jaar stond de dag in het teken van 15 jaar samenwerking met het Dolfinarium.

De dag begon met veel mensen voor de poort van het Dolfinarium. Iedereen wilde op tijd binnen zijn om de speciale dolfijnenshow in de koepel te kunnen zien. Na deze show vond één van de twee demonstratiesessies dolfijntherapie plaats. SAM kinderen onderleiding van hun therapeuten laten zien wat dolfijntherapie bij Stichting SAM inhoud.

Foto 4

Ondertussen werden de stands van Stichting SAM overspoeld met vragen over de therapie, enthousiaste reactie, mensen die SAM merchandise wilde kopen en nog veel meer. Naast onze eigen stands waren ook een aantal leveranciers uitgenodigd. Squease Vesten, Uitgeverij Pica, Senso-Care, 4 Wieler fiets en Heel gezonde Mamma kregen ook veel aanloop naar de stands. Hier werd veel informatie gegeven over de verschillende materialen en diensten.

Foto 1

Aan de andere kant van het Dolfinarium was ondertussen Radio Decibel begonnen met het entertainment. Zij draaide muziek op aanvraag, waarbij de opbrengst naar Stichting SAM ging. Maar ook de historische politie auto’s waren erg in trek.

De hele dag door werden loten verkocht waarmee prachtige prijzen gewonnen konden worden, zoals een rondvlucht boven het Dolfinarium en een Samsung Galaxy telefoon.

Voor de broertjes en zusjes van de SAM kinderen was er een workshop van SOS Dolfijn. De kinderen gingen een bruinvis redden. Er werd uitleg gegeven over hoe SOS Dolfijn te werk gaat en de kinderen mochten helpen om de bruinvis weer een weg naar de vrijheid te geven. Een bijzondere ervaring voor de kinderen.

Foto 3

Ook volgend jaar zal de SAM 10-tjes Dag weer georganiseerd worden. Hebt u het dit jaar gemist of wilt u ook volgend jaar weer deze dag meemaken, houd dan de website en Facebook pagina in gaten.