Monique & Tanja pres. UVA 22-05-'130004.verkleind Monique & Tanja pres. UVA 22-05-'130005.verkleind

Op 22 mei van dit jaar mocht SAMmers Monique (sponsorcommisie Vriend van SAM)  met assistentie van Tanja Elserman (SAM therapeute) een presentatie geven over Stichting Sam, op de UvA voor een veertigtal studenten van de faculteit Psychologie, in Collegezaal M 1.03 aan de Plantage Muidergracht in Amsterdam.                                                                                                      Jouke (bestuurslid Vriend van SAM) was meegegaan om de laptop te bedienen voor de PPP en de DVD.

Het was natuurlijk best spannend om voor zo’n gezelschap te worden uitgenodigd. Maar met vereende krachten konden wij de soms diepgaande vragen naar tevredenheid beantwoorden.

Studente Laura Brouwer had via haar kennissenkring over de succesvolle dolfijn therapie gehoord ten behoeve van  één van de kinderen en had daarom contact gezocht met onze stichting.

De presentatie, die gebaseerd was op één die Richard Griffioen (oprichter van Stichting SAM) had samengesteld, nam ongeveer anderhalf uur in beslag.

Behalve de organisatie, de inhoud en het programma van de therapie, werden ook resultaten getoond. Hierin waren de studenten natuurlijk het meest geïnteresseerd, maar ook het moeilijkst weer te geven. Daar hadden zij gelukkig alle begrip voor, omdat zij daarvoor dezelfde ervaringen in hun vakgebied hadden ondervonden.

Al met al hebben zij zowel als wij, er veel van opgestoken en waren zij na afloop goed te spreken over de presentatie.

Van de gelegenheid werd ook gebruikgemaakt om de SAM evenementen zoals Cycling Zandvoort en de Tientjesdag onder de aandacht te brengen.