In Dordrecht heeft Mevrouw Annie Kist 14 jaar, met veel succes, een speeltuin gerund. Doordat het aantal kinderen, wat naar de speeltuin kwam, sterk was teruggelopen werd de subsidie stopgezet en moest de speeltuin worden gesloten. Omdat er in de spaarpot nog een subsidiebedrag over was, heeft Mevrouw Kist toestemming gevraagd om dit aan goede doelen te mogen schenken en één van die doelen was Stichting SAM.

1358345291Nspeeltuin_crabbehof_050

Monique Schotel, lid sponsor commissie Stichting Vriend van SAM vertelt:

Mevrouw Kist nodigde Stichting SAM uit om op zaterdag 29 december, tijdens een afscheidsreceptie, een cheque in ontvangst te komen nemen. Die dag Jouke en ik, beiden verbonden aan Stichting Vriend van SAM, om drie uur aan bij Wijk- en Speeltuinvereniging Crabbehof, waar wij heel hartelijk werden ontvangen door meneer en mevrouw Kist.

Het was er een gezellige drukte, met muziek en toespraken en nadat wij, onder het genot van een drankje en een hapje, nader kennis hadden gemaakt werden wij door mevrouw Kist op het podium uitgenodigd. Daar kregen wij van haar een grote blanco cheque en terwijl die door haar en Jouke werd vastgehouden dicteerde zij cijfer voor cijfer het bedrag wat ik mocht opschrijven.

Na een vijf en twee nullen zei mevrouw Kist dat ze dit toch nog wat magertjes vond en dus mocht er nóg een nul bij, het totale bedrag werd   maar liefst €  5000,– !!!

1358345343Nspeeltuin_crabbehof_054