Tip van Stichting SAM

In de tip van Stichting SAM geven wij u tips over de verschillende onderwerpen. Deze keer in de tip twee kinderboeken, één over autisme en één over doofheid.

Kijk, een vogel zingt – Bente Jonker

Het zusje van Jet wordt doof geboren. Voor Jet maakt het niets uit, ze begrijpt Keet toch wel! Haar ouders zijn geschrokken, ze geloven het eigenlijk niet. Er volgen testen, testen en nog meer testen. Maar Keet is en blijft doof. Dan komt er een mevrouw die vertelt over wonderoren (cochleair implantaat). Na een spannende operatie kan Keet hiermee uiteindelijk toch horen. Maar dat is wel wennen…

In Kijk, de vogel zingt vertelt Jet het verhaal van haar zusje, waardoor kinderen zich gemakkelijk kunnen inleven in de situatie. Bente Jonker schreef het vanuit haar eigen ervaringen: ze heeft een doofgeboren dochter en een die wel kan horen.

Met veel illustraties in kleur in het binnenwerk van Moniek Peek

Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Het boek is vanaf 19 maart verkrijgbaar voor € 11,95.

Kijk een vogel zingt

De wereld van Luuk – Martine Delfos

Luuk heeft hele mooie verzamelingen, maar hij wil ook wel eens met een vriendje spelen. Hij weet niet hoe dat moet. Als hij zich aan moet kleden vergeet hij altijd weer waar hij mee bezig is. Zijn vader en moeder begrijpen hem gelukkig wel. Luuk is autistisch en daar moet je rekening mee houden.

De wereld van Luuk is een therapeutisch verhaal voor kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar. Het is bedoeld voor kinderen die autistisch zijn. Het kan ook als voorlichtingsboek gebruikt worden om kinderen duidelijk te maken wat autisme is en hoe je ermee om kunt gaan. Dit boek is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken.

Met illustraties van Sjeng Schupp

Het boek is verkrijgbaar voor € 12,50

De wereld van Luuk