Op zaterdagavond 22 september 2012 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) in samenwerking met het Spoorwegmuseum een bijzondere Auti-Doe-Dag in Het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Tijdens deze avond is het museum exclusief geopend voor mensen met autisme van 17:30 tot 21:30 uur. Een hele avond plezier maken in het autisme-vriendelijke museum, met geïnstrueerd personeel. Om grote drukte te voorkomen zijn er een beperkt aantal kaarten in de voorverkoop beschikbaar en VOL = VOL. Tijdens de avond is er een NVA-informatiepunt en zullen er een aantal vrijwilligers zijn om bezoekers waar nodig te ondersteunen.

De werelden van Het Spoorwegmuseum

In het museum staat ‘beleving’ centraal. Je kunt niet alleen de mooie historische treinen bekijken, er is van alles te doen en te beleven. De verschillende ‘werelden’ van het museum vertellen het verhaal van bijna 175 jaar spoorwegen in Nederland. In ‘De grote Ontdekking’ ga je terug in de tijd en beland je in een oude kolenmijn. Je hoort het verhaal van de uitvinding van de stoommachine en maakt kennis met de Arend, de eerste trein die in Nederland reed. In ‘Droomreizen’ nemen de actruers van het museum je mee voor een reis met de sjieke Oriënt Express. En bij de ‘Stalen Monsters’ maak je een spannende rit langs levensgrote locomotieven. In ‘De Werkplaats’ staan de prachtige oude locomotieven en rijtuigen. Speciale EduTRAINers vertellen je graag meer over deze historische treinen.

Kaartverkoop
Klik hier voor de online kaartverkoop voor dit mooie evenement. Kaarten zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar en VOL = VOL!

Meer informatie

Wilt u meer informatie, kijk dan op www.autisme.nl bij de ‘NVA Acties’, of klik hier.

Hier vindt u ook de voorbereidingskit met meer informatie over het museum en de attracties.